Maj

Jeg skal da godt nok lige love for at der kom gang i vinmarkerne.

Kom du endelig et smut forbi og få en VinOplevelse.

Hør om Årets gang på Vingaarden sammen med VinBonden.

Firmaudflugt, firmatur - kald det hvad du vil. Jeg er klar til at tage imod dit besøg.

VinSmagning på dansk vingård. Hyggelig dag med venner, familie og kolleger.

Juni

Lang vinter - intet forår - direkte ind i en skøn sommer. Vinstokkene gror og udvikler sig helt perfektSmile

Besøg af helikopter samt mange andre gæster på vingaardene i denne måned. Dejligt!

Rosén serveret for Margrethe & Mary på Bülows kaserne til skøn menu kreeret af årets kok 2011, Mette Hvarre Gassner fra Ti Trin Ned.

Rosén er kommet på Ti Trin Neds vinmenu til en lækker ret med lam, ærter m.m.m.

December

Vinene på vore rustfrie ståltanke er alle omstukket første gang og nu er de igang med sedimentering (naturlig bundfældning). Nu må det gerne blive koldt udenfor - rigtig dejlig koldt - for jo bedre forløber den naturlige bundfældning. Mellem jul og nytår omstikkes igen og vinene er nu klar til at møde det nye år!

November

Vinhøsten er i hus og efter afslutningen af den alkoholiske gæringsproces, er vinene nu midt i den malolaktiske gæring. Det er et fantastisk syn med alle disse tanke - alle fyldt med spændende vine. Glæd dig allerede nuWink

Oktober

Årets højdepunkt! Vinhøsten er i fuld gang og da vi jo har så mange forskellige sorter høster vi flere gange hver uge. Solaris og Rondo er ved at være høstet - takket være en hel masse glade "vinbondeassistenter" som har været en uvurderlig hjælp. Tusind tak!

September

Så bliver det vel næsten ikke smukkere. Klaserne er ved at være flotte og fyldige - de blå druer er ved at få farve. Vi klipper stadig på livet løs, ukrudtet vokser selvom vi gør alt for at give det én med hakken! Nu varer det ikke længe....Vi høster nok sidst på måneden.

August

Velkommen i urskoven! Det er ved at ligne noget - så nu begynder vi at klippe toppene af vinplanterne og senere på måneden klipper vi siderne for at optimere alle vinplantens ressourcer på klaserne - som bare vokser og vokser.

Juli

Ferietid - bare ikke i vinmarkerne. Det gror helt vildt (skønt), så der er travlhed i denne måned. Vinplanterne er ved at vokse sig pæne og kraftige og blomstringen er vel overstået hos alle de forskellige sorter.

Juni

Jeg skal da lige love for, at der er gang i væksten. Vinplanterne vokser hurtigt op mellem trådene og vi bruger meget tid på at lægge de nye grene på plads. Ukrudtet er ligeglad med at blive hakket i nakken - så vi må på den igen!

Maj

Kom maj du søde milde. Ja, det får vi jo at se. Hun kan jo godt være lidt lunefuldConfused Vinplanterne begynder så småt at røre på sig og de første smukke og spøde lysegrønne skud bryder frem. Det er en fantastisk tid på året - det synes ukrudtet desværre også. Så vi er godt i gang med at hakke rundt om alle vinplanterne og fræse mellem rækkerne.

April

I løbet af denne måned bøjes resten af grenene ned til trådene - og nu beder vi altså bare Guderne om godt vejr.....Cool

Marts

I løbet af denne måned har vi fået bøjet ca. 75% af vore planter ned i en bue og hæftet enten en eller to grene fast til den nederste af ståltrådene i espalieret. Opbindingsprincippet vi anvender kaldes for Guyot - enkelt eller dobbelt.

Februar

Endnu en måned i beskæringens tegn. Dagene bliver langsomt længere og energien bliver større og større dag for dag. Og lige pludselig - ja så er vi bare færdige.

Januar

Årets gang i vinmarkerne starter i januar måned med vinterbeskæring af vinstokkene.

Læs mere: Januar